Het park

Banen

Het bikepark bestaat uit een drietal banen met elk een lengte van rond de 300 meter en een hoogteverschil van ruim 30 meter. Het startpunt van alle banen is de container op de top van de bult. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Groningen en kun je je in alle rust concentreren op 300 meter pure fun!
De top kun je alleen lopend (of fietsend) bereiken door middel van de wandelpaden aan de linker- en rechterkant van de bult of via het pad direct links van de banen.

Download hier de map
Bikepark Groningen map

Freeride/fourcross (blauw)

De oudste en tevens eerste baan ooit in het bikepark. Op deze baan hebben in het verleden diverse fourcross evenementen plaatsgevonden.
Op deze ruim opgezette baan vind je grote kuipbochten, diverse jumps, drops en tafels. Doordat een aantal drops zijn te omzeilen middels ‘chickenways’ is deze baan ook geschikt voor beginners.

Downhill 1 (rood)

Een baan helemaal gericht op de downhiller. Vanaf de start links wordt je direct geconfronteerd met pittig bochtenwerk. Daarna kom je een tweetal grote drops, jumps, houtelementen en een ruige rockgarden tegen. Aan het einde wacht je nog de grote slootjump.
Deze baan biedt tevens een aantal chickenways, zodat ook de minder ervaren downhiller zich aan deze baan kan wagen.
Op deze baan wordt al een paar jaar de Mini Downhill Cup gereden.

Downhill 2 (groen)

Deze baan is in 2014 aangelegd en heeft een aantal zeer technische passages. Deze baan start na het eerste gedeelte van de freeride/fourcross baan. Na de drop en kuipbocht vind je na de kleine jump direct links een steile afdaling met switchback naar links. Tussen de bomen door ga je weer steil naar beneden. Daarna volg je het spoor over de northshore en diverse jumps waarna je ook hierbij eindigt met de slootjump.
Een technisch parcours welke enige ervaring vereist!

Gebruik

Het bikepark is voor iedereen vrij toegankelijk echter zijn er wel een aantal regels aan het gebruik van de baan verbonden:

  • betreden op eigen risico
  • de stichting is niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schade
  • het dragen van een goedgekeurde fietshelm (bij voorkeur een full-face) en bescherming is verplicht
  • houd rekening met elkaar en de mensen om je heen
  • verboden tegen de rijrichting in te gaan
  • verboden stil te staan op de baan
  • gebruik van een downhill/freeride fiets aangeraden
  • verboden zonder toestemming van de stichting werkzaamheden te verrichten op en om de baan
  • zorg dat je niet alleen bent met het oog op ongelukken
  • schade aan de baan of zie je iets wat niet in de haak is? Laat het ons weten!

Suggesties

Heb je suggesties voor verbetering of ideeën over nieuwe lijnen? Deze zijn altijd welkom. Laat het ons weten via onze Facebookpagina of stuur een E-mail.
Uiteraard kunnen we niet garanderen dat alle ideeën ook daadwerkelijk uitgewerkt worden, maar we zullen ze wel serieus in overweging nemen.